top of page

Zonnepanelen? Profiteer nu van deze actie!

 • Door regionale samenwerking een tijdelijke super-prijs!*

 • 10 jaar fabrieksgarantie op zonnepanelen en omvormers

 • Gratis vrijblijvend advies aan huis

 • Maatwerk mogelijk

 • Installatie door gerenommeerde bedrijven uit uw eigen regio

 • Een administratiekantoor kan voor particulieren nu gratis de btw terugvragen

* Op dit moment stijgen (of dalen) de prijzen van zonnepanelen en omvormers bijna maandelijks. Dat heeft te maken met de krapte op de wereldmarkt. China is één van de grootste leveranciers van zonnepanelen en door de Covid-19 crisis is er vanaf half 2020 vertraging ontstaan in het produceren en verschepen van zonnepanelen. Ook is er een tekort op de wereldmarkt aan chips. Dat heeft gevolgen voor de productie van omvormers.

Op het moment dat een zonnepanelen-actie start berekenen wij de meest gunstige prijs voor u. De installatiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van de panelen op uw dak maken hun offertes op basis van de door ons berekende actieprijzen.

Op uw offerte kunt u altijd zien hoe lang de offerte geldig is. Als deze geldigheidstermijn verlopen is, kan het voorkomen dat de prijzen van zonnepanelen pf omvormers al weer veranderd zijn. Aan de hand van actuele prijzen worden met regelmaat de op deze pagina getoonde prijzen aangepast. Het kan dus voorkomen dat op moment A de prijs van onze standaard pakketten lager zijn dan op moment B, terwijl de actie nog loopt. U dient daarom na het verlopen van uw offerte een nieuwe actuele offerte aan te vragen bij uw installateur. Helaas is dat de realiteit van de huidige ontwikkelingen op de wereldmarkt voor zonnepanelen en omvormers.

Binnen deze actie hebben wij zwarte zonnepanelen van gerenommeerde A-merken geselecteerd. De deelnemende regionale specialisten hebben hetzelfde aanbod, als u een voorkeur heeft voor één van deze bedrijven kunt u dat aangeven. Wilt u meer informatie? Dan bent u van harte welkom bij de informatie-avond in uw buurt waar het Duurzaam Bouwloket u onafhankelijk informeert over de voordelen van zonnepanelen.

Hoe werkt het?

 1. Geef vrijblijvend uw interesse aan via 

 2. Binnen 15 werkdagen neemt een regionale specialist contact op. Deze kan (als u dat wil) gratis en geheel vrijblijvend de mogelijkheden bij de woning komen bekijken (N.B. als het herhaaldelijk niet lukt u te bereiken, kan het dat de adviseur u een indicatieve doorrekening stuurt om alvast een eerste idee te geven van de mogelijkheden)

 3. U krijgt een offerte op maat direct van deze specialist, deze blijft uw aanspreekpunt

 4. Als u met de offerte instemt, maakt dezelfde installateur een afspraak voor installatie

 5. Het bedrijf installeert zonnepanelen op uw dak

 6. De stroombesparing begint!

 7. Na betaling kunnen particulieren (indien zij hiervoor in aanmerking komen) hun factuur toezenden aan een administratiekantoor voor het terugvragen van de btw

Rekenvoorbeeld

Installatie6.jpg

6 zonnepanelen

Zwarte panelen           €

3420

incl. btw

Installatie6.jpg

10 zonnepanelen

Zwarte panelen           €

4640

incl. btw

Installatie6.jpg

8 zonnepanelen

Zwarte panelen           €

4060

incl. btw

Installatie6.jpg

12 zonnepanelen

Zwarte panelen           €

5490

incl. btw

Deze rekenvoorbeelden zijn uitsluitend indicatief. Een pakket met een ander aantal zonnepanelen is ook mogelijk, deze veelvoorkomende standaardpakketten zijn richtinggevend in prijs

Handig om te weten

 • De hier en in de folder genoemde actieprijzen zijn slechts indicatief en gebaseerd op de meest voorkomende installaties op pannendaken met de meest gebruikelijke "portrait"-plaatsing van zonnepanelen zoals getoond op de afbeelding met zonnepanelen met een vermogen van 370 (plus of min 5) Wp. De specialist maakt uiteindelijk het concrete aanbod toegesneden op uw woning. Afhankelijk van uw wensen of mogelijkheden kan in de offerte meer- of minderwerk worden opgenomen, een andere indeling op het dak worden gekozen of afwijkend montagemateriaal (bijvoorbeeld voor 'landscape'-plaatsing, verschillende dakvlakken of een plat dak). Het actievoordeel op de zonnepanelen en omvormer blijft ook bij maatwerk hier in meelopen.

 • De omvormers in de standaard-installaties worden geleverd inclusief een WiFi-zender waarmee de opbrengsten zouden kunnen worden getoond op een computer, tablet of smartphone. Als er voldoende WiFi-bereik van uw router is op de plaats van de omvormer en u uw inloggegevens van een toegankelijk netwerk paraat heeft op de dag van installatie, kan op dat moment als gratis service alvast even voor u eenmalig de koppeling tussen uw omvormer en router tot stand worden gebracht **

 • De actieprijzen gaan uit van installatie van de omvormer onder het dak en reeds aanwezige vrij beschikbare en geschikte zekeringgroepen in de meterkast. Meerwerk zal in overleg met uw installateur meer kosten.

 • U betaalt in eerste instantie aan uw installateur de prijs inclusief btw. Na installatie kunnen particulieren binnen 3 maanden door administratiekantoor Centrale BTW Teruggave gratis de btw laten terugvragen. Zij kunnen dan na goedkeuring van de Belastingdienst het btw-bedrag minus een zogenaamd forfait door de Belastingdienst teruggestort krijgen. ***

 • Als u (ook) al ondernemer bent op dat woonadres onder eigen naam en al in het bezit bent van een persoonlijk btw-nummer (bijvoorbeeld ZZP'er) en ook zelf de stroomaansluiting op uw naam heeft staan moet u jaarlijks dat btw-forfait blijven afdragen. Daarom wordt dit voor deze ondernemers het terugvragen van btw meestal ontraden, bij twijfel kunt u overleggen met het administratiekantoor De Centrale BTW Teruggave, tel. 085 - 48 66 900 (N.B. Dit probleem treedt niet op als u alleen een BV 'aan huis' heeft die niet de stroomrekening betaalt, en de zonnepanelen gewoon particulier koopt)

 • Het Rijk, de provincie en de gemeente bieden al enige tijd geen subsidies meer voor zonnepanelen voor particulieren. Ook niet nodig meer, want ook zonder subsidie zijn zonnepanelen aantrekkelijk. 

 • Wist u dat niet alleen daken op het zuiden geschikt zijn, maar ook daken op het oosten en westen uitstekend zijn voor zonnepanelen?

 • Voor daken met wat schaduwhinder kunnen indien nodig oplossingen worden geboden met zogenaamde SolarEdge 'optimizers'. Ook hiervoor zijn tijdelijke actieprijzen. 

 • Veel maatwerk is mogelijk, maar het minimale aantal zonnepanelen om van de actie te kunnen profiteren is wel 6.

 • De deelnemende installateurs vragen geen aanbetaling, u betaalt pas direct na werkende oplevering. Bij eventuele opmerkingen of vragen kunt u altijd terecht bij de installateur die u heeft geadviseerd of geleverd. Na installatie krijgt u ook nog een klanttevredenheidsenquête per e-mail waar u opmerkingen kunt achterlaten.

 • Deze website is het portaal met algemene informatie over de actie van de samenwerkende regionale bedrijven. Uiteindelijk zult u zelf afspraken maken over de installatie met de deelnemende regionale zonnepanelen-specialist en krijgt u van deze installateur een persoonlijke schriftelijke aanbieding waar u gebruik van kunt maken. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Uw eigen regionale zonnepanelen-specialist blijft ook in de toekomst uw aanspreekpunt voor vragen en fabrieksgarantie, dichtbij en vertrouwd in uw eigen regio. 

 • U kunt tot                                    een offerte aanvragen via 

31 augustus 2021

* Wp geldt voor respectievelijk blauw/zwart pakket. Wp betekent Watt piek en is een eenheid van vermogen.

** Er moet hiervoor een toegankelijk WiFi-netwerk met voldoende signaalsterkte aanwezig zijn op de plaats waar de omvormer wordt geplaatst. U dient zelf voor een toereikend en toegankelijk netwerksignaal zorg te dragen, dit behoort nadrukkelijk niet tot de werkzaamheden of leveringsomvang van de zonnepaneleninstallatie. We adviseren u dit vooraf te testen, en indien nodig vooraf door een computernetwerkleverancier een signaalversterker te laten installeren. Als een internetverbinding niet tot stand kan worden gebracht kan opbrengst vaak ook gewoon op omvormer zelf worden bekeken, informeer bij uw specialist.  

Uitsluitend op de dag van installatie bieden installateurs eenmalig gratis de service aan de verbinding tussen de omvormer en uw router even tot stand te brengen. Als blijkt dat uw netwerk daar toch niet toegankelijk is of u geen toegangsgegevens van uw router kunt verstrekken, mag de monteur na maximaal een half uur de verantwoordelijkheid voor het maken van een verbinding met het internet aan u overdragen en beschouwen zij de installatie als werkend opgeleverd. Het eventueel na enige tijd weer verloren gaan van de verbinding met het internet kan door dusdanig veel externe factoren worden veroorzaakt (nieuw WiFi-netwerk bij de buren, nieuw apparaat in het netwerk, nieuwe router van uw provider of een update daarvan) dat zij hier helaas geen garantie op kunnen geven. 

*** Of u in aanmerking komt voor teruggave van de btw wordt uiteindelijk bepaald door wetgeving en de Belastingdienst, er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. Wetgeving op dit punt kan wijzigen. Deze btw-teruggaaf voor particulieren is mogelijk tot een aankoopbedrag van maximaal € 14.405 incl. btw, en alleen als u al niet in een eerder jaar btw heeft teruggevraagd op zonnepanelen.

 

Typfouten voorbehouden. Indien lopende deze actie door onvoorziene (Europese) overheidsmaatregelen, Corona-crisis, handelsconflict, handelsbelemmeringen of een grotere koerswisseling EUR/USD dan 5% de prijzen onverhoopt drastisch zouden wijzigen, kan het zijn dat de deelnemende installateurs genoodzaakt zijn een herziene aanbieding te doen. De op de website genoemde prijzen zijn indicatieve prijzen. Uiteindelijk is het aanbod van uw zonnepanelen-specialist uw definitieve prijs.

bottom of page